Initiatorul campaniei „STOP Abuzurilor! Stop Ridicarilor Abuzive a Autoturismelor Parcate in Capitala!”, Stefan Florescu, a strans, in numai doua saptamani, 50.000 de semnaturi pentru proiectul legislativ pe care il va depune in aceasta toamna in Parlament.

Album 50.000 de semnaturi stranse pentru stoparea ridicarilor abuzive, publicat de Stefan Florescu la 9/02/2011 (16 poze)


La cele 10 corturi amplasate in sectorul 6, Stefan Florescu a primit atat sustinerea tinerilor, cat si a persoanelor varstnice, semnatarii fiind convinsi ca aceasta initiativa se inscrie in seria activitatilor intreprinse in spiritul simtului civic si al solidaritatii.
,,Varstnicii care nu poseda carnet de sofer au considerat necesar sa semneze pentru a proteja drepturile copiilor si nepotilor lor. Am lansat deja in dezbatere publica proiectul legislativ pe acest subiect si poate fi accesat pe site-ul www.stefanflorescu.ro. Voi tine cont de parerea fiecaruia dintre semnatari, pentru ca doar impreuna vom gasi mereu cele mai bune solutii in rezolvarea problemelor cu care ne confruntam”, a declarat Stefan Florescu, care adauga ca bucurestenii au dreptul de a circula pe trotuare si de a-si parca masinile in conditii de siguranta.
,,Cu totii ne dorim sa facem din sectorul 6 o comunitate respectabila, sigura si atenta la schimbarile care trebuie impuse uneori, pentru a avea o viata echilibrata social, un spatiu public curat si o infrastructura moderna. Nu vom reusi sa urnim lucrurile decat prin participarea directa a fiecaruia la deciziile legate de locul in care traim. Fara o primarie puternica si atenta la vocea publica, nu se poate insa defini o politica urbana. Fara o populatie atenta, activa si dornica de a trai mai bine, nu se poate pune in aplicare nicio masura coerenta si eficienta in comunitatea in care locuim, traim si ne desfasuram activitatea de zi cu zi. Cetatenii capitalei vor sa se simta in sectorul lor ca acasa si sa stie ca sunt respectati si sprijiniti de catre primarul lor ales”, mai spune Stefan Florescu.
Locuitorii sectorului 6, dar si din celelalte sectoare ale Bucurestiului, se confrunta cu o problema grava, cea a ridicarilor abuzive a autoturismelor. In lipsa locurilor de parcare, soferii isi pun masinile unde gasesc un loc liber, in piete, langa farmacii si in alte zone de interes, cu riscul de a li se ridica masinile si de a plati aproximativ 800 de lei pentru recuperarea propriilor autoturisme saltate abuziv.
Presedintele Fundatiei Stefan Florescu, initiatorul campaniei „STOP Abuzurilor! Stop Ridicarilor Abuzive a Autoturismelor Parcate in Capitala!”, vine astfel in intampinarea tuturor soferilor care, in repetate randuri, i-au solicitat sprijinul, nemultumiti ca sunt umiliti si jecmaniti de asa numitii „hingheri de masini”.
Proiectul legislativ are nevoie, potrivit Constitutiei, de 100.000 de semnaturi. Campania a fost demarata pe data de 15 august si va tine pana la 15 septembrie a.c. Cele 10 corturi sunt amplasate in zona pietelor agro–alimentare si marilor intersectii din sectorul 6, si anume:

  1. Bd. Ghencea nr. 30 (capatul tramvaiului 41)
  2. Str. Drumul Taberei nr. 90 – Piata Valea Ialomitei
  3. Str. Drumul Taberei nr. 122-124 – Piata Chilia Veche
  4. Str. Drumul Taberei nr. 18 – Piata Orizont
  5. Str. Drumul Taberei nr. 34 (in fata complexului alimentar)
  6. Str. Drumul Taberei nr. 42 – Piata Drumul Taberei
  7. Bd. Iuliu Maniu nr. 134–140 – Piata Gorjului
  8. Bd. Iuliu Maniu nr. 73–92 – Piata Veteranilor
  9. Bd. Iuliu Maniu nr. 38-42 – Pasajul Lujerului
  10. Calea Crangasi nr. 29 – Piata Crangasi

Leave a Reply