Album Aici mananca gratis 800 de batrani, publicat de Stefan Florescu la 12/16/2010 (4 poze)

Mai mult de 800 de pensionari sunt inscrisi in Clubul Seniorilor Sector 6, infiintat la initiativa lui Stefan Florescu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului sectorul 6.
Stim cu totii ca pensionarii abia reusesc sa traiasca de pe o zi, pe alta. Astfel, Stefan Florescu s-a decis să ofere zilnic, între orele 11.00 şi 13.00, o masă caldă celor peste 800 de pensionari. Singura condiţie pentru ca bătrânii să poată mânca gratis la restaurant este ca ei să aibă domiciliul în sectorul 6 şi să facă parte din Clubul Seniorilor. Pe lângă ciorbă de văcuţă, piure cu chifteluţe sau salată de varză, bătrânii primesc şi un pahar cu apă, un suc, o tărie, o bere sau un pahar cu vin.
Patronul este mulţumit că poate să-i ajute pe aceşti oameni, oferindu-le ceva de mâncare în fiecare zi. Alimentele le primeşte din sponsorizări, dar contribuie şi din propriul său buzunar.
Pensionarii se intalnesc de luni pana vineri, la restaurantul Casa Florescu din Sectorul 6, unde socializeaza, joaca sah, table, carti, rummy si sunt serviti si cu o masa calda. De asemenea, saptamanal, cate 200 de pensionari au gratuit bilete la cinematograf, teatru si opera, prin Asociatia pentru Protectia Cetateanului Sector 6. Totodata, Stefan Florescu i-a trimis in vacanta la mare, la Costinesti, pe pensionarii din sector, suportand toate cheltuielile pentru cazarea si masa acestora.
„Din cauza situatiei materiale precare, varstnicii sufera de o boala cumplita, incurabila si anume: de singuratate! Prin campania noastra, „DIN SUFLET PENTRU SUFLET”, am reusit sa vindecam aceasta boala”, a declarat Stefan Florescu, estimand ca, pana la sfarsitul anului, clubul ar putea numara peste 2.000 de membri.

19 iulie 2010

Leave a Reply