Duminică, 27 mai 2012, Ștefan Florescu, candidatul independent pentru Primăria Sectorului 6, s-a întâlnit din nou cu locuitorii cartierului Drumul Taberei.

Deși vremea nu a fost tocmai prietenoasă, Parcul Drumul Taberei a fost neîncăpător, mulți dintre cei prezenți dorind să participe la CUPA ȘTEFAN FLORESCU LA TABLE, competiție care a reunit peste 60 de concurenți.

Pe lângă organizarea evenimentului, după festivitatea de premiere a câștigătorilor, Ștefan Florescu a dorit să afle chiar de la cetățeni ce așteptări au de la autoritățile locale, ce nu s-a făcut, dar, mai ales, ce trebuie făcut, pentru ca această zonă să dobândească aspectul curat și civilizat pe care cu toții ni-l dorim, dar, mai ales, să își recapete renumele de cartier-etalon al Sectorului 6.

Oamenii s-au plâns că, dacă în urmă cu 8 ani, Drumul Taberei reprezenta cu adevărat cartea de vizită a Sectorului 6, în prezent, actuala administrație a transformat această zonă într-una insalubră, cu deficit de spațiu verde, fără locuri de parcare, cu străzi pline de gropi și câini comunitari.

Ștefan Florescu le-a prezentat soluțiile pe care le-a identificat pentru rezolvarea acestor probleme, aducându-le în atenție necesitatea reabilitării și modernizării parcului, cât și a piețelor Drumul Taberei I și II.

Astfel, deși în 8 ani de zile, actualul primar a beneficiat de fonduri suficiente, cu care ar fi putut să transforme parcul și chiar întregul cartier într-o adevărată grădină botanică, acesta le-a cheltuit după bunul plac, fără ca în teren să se regăsescă măcar un sfert din amenajările pe care le-a declarat pe hârtie. Mai mult decât atât, a continuat să facă nejustificat investiții în spațiul verde, deși, construirea Magistralei V de Metrou a impus ulterior distrugerea acestora.

Ștefan Florescu le-a vorbit oamenilor despre proiectul pe care îl propune, privind creșterea suprafeței verzi, prin implementarea unui program de amenajare peisagistică ce presupune achiziții de material dendrologic la prețuri reale, nu triplate ca în prezent.  Plantele vor fi perene, tip 4 anotimpuri, realizându-se astfel o economie bugetară, fiind eliminate achizițiile de materiale pe fiecare sezon și realizat un sistem de aspersoare, destinat întreținerii.

De asemenea, tot pentru regenerarea și protejarea spațiului verde, Ștefan Florescu va dezafecta toate panourile publicitare, ilegal amplasate în prezent pe scuarurile și aliniamentele stradale din întreg cartierul Drumul Taberei.

Leave a Reply