De 5 ani, prin intermediul Campaniei DIN SUFLET PENTRU SUFLET, Ştefan Florescu se preocupă de soarta bolnavilor de lepră, care trăiesc izolaţi în sanatoriul de la Tichileşti.

Pentru al cincilea an consecutiv, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, Ştefan Florescu le-a făcut acestora o bucurie, vizitându-i şi asigurându-le masa tradiţională de peşte, pentru ca aceștia să simtă că mai sunt pe lume oameni cu suflet, cărora le pasă de problemele cu care se confruntă semenii lor.

Președintele Fundației DIN SUFLET, PENTRU SUFLET a oferit bolnavilor, dar și personalului medical care îi îngrijește, pachete cu alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, medicamente. Bolnavii l-au primit ca de fiecare dată cu mare bucurie, invitandu-l să îi viziteze în căsuțele lor, cocoțate pe deal.  De asemenea, Ștefan Florescu a participat alături de aceștia, la slujba religioasă, oficiată în mica biserică din incinta Spitalului Tichilești.

„Este cel de-al cincilea an, când, la praznicul unor mari sărbători creştine, le sunt alături. Ei trăiesc împreună ca o mare familie, însă au nevoie de ajutorul nostru, pentru a nu se simţi abandonaţi şi marginalizaţi. Sunt oameni cu spirit, harnici, care, deși suferinzi și având o vârstă, muncesc pentru a-şi asigura hrana. Au propriile gospodării, grădini de zarzavat și, mai presus de orice, au puterea de a depăna zâmbind, amintiri dintr-o lume uitată, despre care unii dintre noi au auzit doar povestindu-se. Pentru că majoritatea sunt singuri pe lume, nemaiavând rude sau prieteni, i-am inclus în marea familie DIN SUFLET, PENTRU SUFLET și mă voi preocupa și de acum înainte de situația lor”, a declarat Ştefan Florescu.

Leave a Reply