Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET continuă să se implice în soluţionarea problemelor locative cu care, din nefericire, se confruntă multe familii din Sectorul 6, din cauza dezinteresului manifestat de actuala conducere a Primăriei Sectorului 6.

De această dată, Ştefan Florescu întinde o mână din suflet familiei Olteanu, o familie greu încercată de soartă. Cătălin-Valeriu şi Cristina – Dana au crescut la orfelinat şi, din 2003, au pornit împreună pe drumul vieţii în 2. Au împreună 4 copii  în vârstă de 2, 5, 7 şi respectiv 8 ani. Nu au avut niciodată o casă a lor, au trăit sub cerul liber şi, din cauză că nu au avut şansa de a se califica într-o meserie, cu foarte mare dificultate îşi pot găsi un loc de muncă. Pentru a-şi putea hrăni micuţii, cei doi au ajuns chiar în umilitoarea postură de a cerşi în staţiile de Metrou din zona Militari.

Ca şi cum nu ar fi fost destul de necăjiţi, tatăl are o semipareză, iar băieţelul în vârstă de 7 ani suferă de autism, iar, cum banii nu le-au ajuns niciodată decât pentru mâncare, nu şi-au permis să înceapă terapia specifică.

S-au adresat Primăriei Sectorului 6 în repetate rânduri, însă de fiecare dată au fost ignoraţi. Nu au primit niciun fel de sprijin, nu le-a fost acordat  ajutorul social sau pentru grad de handicap, nu primesc nici măcar alocaţiile pentru copii.

Când au îndrăznit să solicite o locuinţă socială, cei de la Primăria Sectorului 6 le-au explicat că, deşi corespund criteriilor, nu pot obţine o casă dacă nu oferă „o mică atenţie”.

Impresionat de drama acestei familii, ai cărei membri, pe lângă neajunsuri, se confruntă, din nefericire, cu grave probleme de sănătate,  Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET le-a oferit tot sprijinul său, pentru a-i ajuta să depăşească situaţia  gravă cu care se confruntă.

Astfel, acesta le-a pus la dispoziţie un acoperiş deasupra capului, într-un imobil situat în imediata apropiere a Casei cu Suflet de pe bd. Uverturii, în care, tot cu sprijinul lui Ştefan Florescu, locuieşte de la sfârşitul anului trecut fosta stareţă Sebastiana, împreună cu fetiţele ei gemene.

De asemenea, Ştefan Florescu i-a inclus în programul social al Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET, asigurându-le o masă caldă pe zi, asistenţă medicală gratuită, incluzând şi terapia ABA, necesară recuperării băieţelului în vârstă de 7 ani.

Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET a demarat deja demersurile necesare pentru a le întocmi documentele de identitate, care să îi ajute să beneficieze de ajutoarele financiare oferite de Stat.

„În faţa nepăsării afişate de Primăria Sectorului 6, care ignoră sistematic problemele cu care se confruntă semenii noştri şi refuză să le acorde sprijinul de care ar trebui să beneficieze ca şi cetăţeni, noi, oamenii cu suflet, vom continua să ne implicăm. În ceea ce mă priveşte, nu pot rămâne nepăsător la drama acestei familii, le-am pus la dispoziţie un cămin al lor şi deja i-am angrenat pe părinţi în activităţile Fundaţiei. Ei se vor implica în cadrul Cantinei Sociale DIN SUFLET, PENTRU SUFLET, pentru că îşi doresc să muncească, dar şi să îi ajute pe semeni, după cum şi ei au fost, la rândul lor, ajutaţi. Iar micuţilor le voi crea toate condiţiile pentru a creşte frumos şi a se dezvolta armonios, într-un climat de siguranţă şi linişte, la fel ca şi alţi copii de vârsta lor”, a declarat Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET.

Leave a Reply