Stefan Florescu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, alaturi de jurnalista Simona Ionescu in campania „Din inima pentru copii”

On 09/12/2010 by flowersn


Album Campania „Din inima pentru copii”, publicat de Stefan Florescu la 12/08/2010 (4 poze)

Stefan Florescu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, s-a implicat, in urma cu cateva luni, in campania „Din inima pentru copii” initiata de jurnalista Simona Ionescu.
De atunci, vietile a zeci de copii grav bolnavi – proveniti din familii fara posibilitati materiale – au fost salvate, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, care si-au dat mana pentru a rezolva cazurile expuse de jurnalista. Multe sectii din diverse spitale au primit, in cadrul campaniei, dotarile necesare pentru ca activitatea acestora sa fie exercitata la cel ma inalt nivel, iar pacientilor sa nu le lipseasca nimic.
Aceasta campanie in care s-a implicat si presedintele APC Sector 6, Stefan Florescu, a avut un real succes si va continua din primavara anului viitor cu alte cazuri care vor necesita atentia si implicarea celor cu suflet mare si nobil.
Stefan Florescu i-a promis jurnalistei Simona Ionescu ca va continua sa fie alaturi de aceasta in campania „Din inima pentru copii”, pentru ca micutii cu probleme sa poata beneficia de o viata mai buna, asa cum, cu totii, ne dorim pentru copiii nostri.

7 decembrie 2010

2 Responses to “Stefan Florescu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, alaturi de jurnalista Simona Ionescu in campania „Din inima pentru copii””

 • Buna ziua domnul Florescu,cu tot respectul doresc sa va rog sa faceti o ancheta referitor la programul de reabilitare termica a blocurilor.
  De ce in sectorul 1 si 2 s-au reabilitat termic foarte multe blocuri si in sectorul 6 s-au anvelopat doar 4 blocuri . Cum este posibil nasa ceva?De ce in alte sectoare se poate si in 6 nu se poate reabilita termic blocurile?
  Cu multa stima.
  Rodica Noale
  Asociatia M 22,Ale.Cetatuia nr.4 sector 6

 • Buna ziua!

  Va trimit cateva informatii pentru a intelege semnificatia Zilei Internationale a Copilului cu Cancer, care este o zi a copiilor si tinerilor bolnavi, a parintilor lor si a organizatiilor de parinti.

  Olga Cridland
  Presedinte, Asociatia P.A.V.E.L.

  15 FEBRUARIE – ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER

  Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
  Incepand cu 2003, ICCCPO (‘Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer’, confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. La aceste evenimente a participat si Asociatia P.A.V.E.L.
  Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat diverse evenimente cu aceasta ocazie pentru copiii bolnavi si famiile lor, la sectiile de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti si a facut recunoscuta aceasta zi si in Romania, prin prezentari in media.
  ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 78 de tari ale lumii (in total 132 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).
  Scopul acestei zile este:
  – sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
  – sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
  – sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
  – sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;
  Cateva date despre cancerul la copii
  Cancerul la copii este mai rar decat la adulti. Depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.
  In fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ, 90.000 mor din cauza cancerului. Incidenta: 8 – 16 cazuri noi / 100 000 copii (OMS 2005)
  In România (2005) sunt: 9,5 cazuri noi/ 100 000 copii .
  Cancerul la copil este o boala rara! Reprezintă “doar“ 2% din toate cancerele
  In România se estimeaza ca exista (NU functioneaza inca REGISTRUL NATIONAL DE CANCER!):
  – 500 cazuri noi /an
  – 5000 pacienti cu boala in evolutie sau remisiune
  In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 – 60%, in functie de specificul bolii.
  Cancerul la copil este a 2-a cauza de deces (4- 15 ani).
  Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia.
  Cancerul la copil poate fi diagnosticat precoce!!
  Cancerele la copil sunt greu de recunoscut. De aceea orice parinte trebuie sa stie ca:
  – Controalele medicale regulate sunt obligatorii
  – Orice semn sau simptom de boala trebuie investigat, diagnosticat, tratat pana la dispatritie
  – Orice schimbare in starea de sanatate a copilului trebuie atent analizata de medic si parinti
  Stabilirea precoce a diagnosticului de cancer inseamna ca pacientul poate beneficia la maximum de posibilităţile oferite de terapia actuala, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de efecte secundare la distanta.
  Standarde de diagnostic si tratament in Romania pentru bolile oncologice la copil.
  In clincile de specialitate din tara se fac eforturi mari pentru a mentine standardele internationale de diagnostic si tratament, existand cativa specialisti foarte buni in diverse clinici din tara.
  Dar, din diverse cauze, rata de supravietruire este mult mai scazuta decat in clinicile din tarile dezvoltate.
  O cauza ar fi diagnosticarea si tratarea tarzie a bolii.
  In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament al acestor boli, precum: Actinomicin, Dacarbazin, CCNU, Natulan, Vinblastin, Methotrexat tb ,… si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT, sunt platite de catre parinti, din cauza lipsei de fonduri de la CNAS!
  La acestea, s-a adaugat saracia crescanda a familiilor, ce are ca efect diminuarea posbilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav; la fel, o alta cauza poate fi si scaderea numarului de specialisti (supraspecializarea de oncopediatrie este desfiintata de 6 ani, iar numerosi specialisti au plecat).
  Asociatia P.A.V.E.L este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania şi una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici cu sectii de oncologie şi hematologie pediatrică (ce tratează copii şi adolescenţi din toată România, cele mai mari sectii din tara): Clinicile de pediatrie 1 şi 2 ale Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic “Prof. Al. Trestioreanu” si Spitalul Clinic pentru Copii M.S.Curie” (Budimex)), unde sunt tratati peste 65 % din pacientii tineri din tara; speram ca in viitor sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.
  Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica şi fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.
  In 2011, Asociatia P.A.V.E.L. va sarbatori 15 ani de existenta si implicare pentru copii si tinerii cu cancer si familiile lor.
  Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatăţirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.
  Despre activitatile si programele Asociatiei P.A.V.E.L., puteti afla din: http://www.asociatiapavel.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com

Leave a Reply