Cornel şi Victor Duţu cos goblenuri de peste 30 de ani. Sunt gemeni, au 50 de ani şi au moştenit talentul de la mama lor. Goblenul este este pasiunea vieţii lor, lucrează peste 17 ore pe zi. Se pot mândri cu numeroase expoziţii, organizate în ţară şi străinătate, marea lor realizare fiind expoziţia de la Vatican, unde au prezentat un goblen, cu dimensiunile 4x2m, la care au lucrat 2 ani şi jumătate. Goblenul îl înfăţişează pe Papa Ioan Paul al II-lea şi care a fost aşezat la intrarea în cancelaria Vaticanului. Cele câteva sute de mii de Euro, fonduri obţinute în urma organizării acestei expoziţieii au fost donate.

De mai bine de 4 ani, sunt susţinuţi de Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET. Ei sunt sprijiniţi financiar, fiind-le achiziţionate toate materialele necesare exprimării lor artistice. Tot cu sprijinul lui Ştefan Florescu, au iniţiat proiectul  – „Dăruieşte prin artă”, prin intermediul căruia îşi propun să îi inveţe pe copii din centrele de plasament să coasă, din pasiune sau pentru a învăţa o meserie care să îi ajute pe viitor să îşi găsescă mai uşor un loc de muncă.

Tot în cadrul acestui demers, Preşedintele Fundaţiei, Ştefan Florescu, a gândit ca, ulterior plecării copiilor din centre, plecare impusă de împlinirea vârstei de 18 ani, aceştia să fie cooptaţi în cadrul unui centru pilot, urmând să devină devină asistenţi ai persoanelor vârstnice.

Deşi se confruntă la rândul lor cu probleme financiare, majoritatea sumelor obţinute din vânzarea goblenurilor le donează celor cu care viaţa a fost mai puţin îngăduitoare, pentru că fraţii Duţu sunt dedicaţi ideii de a-şi ajuta semenii.

Ştefan Florescu îi va sprijini în organizarea unei alte expoziţii cu vânzare, al cărei vernisaj va avea loc în apropierea Sărbătorilor Pascale. Şi de această dată, o parte din fondurile obţinute vor fi donate copiilor cu dizabilităţi.

Tuturor celor care doresc să sprijine aceste proiecte le stă la dispoziţie contul RO 14 RNCB0286088659120001, deschis la BCR, pe numele Duţu Cornel.

Leave a Reply