Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei „DIN SUFLET, PENTRU SUFLET”, a formulat miercuri, 28 septembrie a.c. plângere penală împotriva Primarului Sectorului 6, Cristian Poteraş, pentru abuz în serviciu, iar, împotriva Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, pentru furt şi distrugere.

Demersul lui Florescu vine în urma incidentelor petrecute în seara zilei de 27 septmebrie a.c., când inspectori ai Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Sector 6 şi angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 au trecut abuziv la demolarea celor şase corturi, amplasate de Fundaţie, în parteneriat cu Succes HR TGM, în cadrul acţiunii Târgul Locurilor de Muncă.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au prezentat o dispoziţie de dezafectare (vezi Anexa 1), semnată de Primarul Cristian Poteraş, invocând lipsa avizelor pentru amplasarea pe domeniul public, emise de Autoritatea Locală Sector 6.

Din nefericire pentru Edilul de la Sectorul 6, în organizarea acestei activităţi, Ştefan Florescu a respectat în totalitate prevederile legale, cele şase corturi fiind amplasate în baza unui protocol încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti, în care se stipulează clar că nu este necesar avizul de amplasare eliberat de Primăria Sectorului 6. (vezi Anexa-2).

În aceste condiţii, pentru orice persoană onestă şi bine intenţionată, este mai mult decât evident abuzul Primarului Sectorului 6, care şi-a trimis la ceas de seară „gorilele”, pentru a distruge corturile în cadrul cărora, Ştefan Florescu sprijină locuitorii Sectorului 6, pentru găsirea unui loc de muncă. De ce, dacă acţiunea Primăriei Sectorului 6 are cu adevărat o bază legală, echipele de inspectori nu au trecut la dezafectarea corturilor în timpul programului de lucru al instituţiei, respectiv 8.00 – 16.30, ci au aşteptat căderea întunericului? De ce au bătut în retragere, fugind de camerele de luat vederi ale jurnaliştilor prezenţi la faţa locului?

Pentru că, vorba poetului, în luptă nu-i mână prevederile legale, ci, ordinele primite de la Cristian Poteraş care, primar ales de majoritatea cetăţenilor cu drept de vot din Sectorul 6, îşi ignoră prerogativele şi acţionează după cum îi şoptesc „în cască” grupurile de interese şi de interlopi. Aceaşi interlopi care l-au sprijinit în ambele campanii electorale şi care îi ghidează mâna atunci când semnează „ca primarul”. Este trist pentru locuitorii Sectorului 6, ei sunt singurii care au de suferit, având un primar care, în loc să îi sprijine, se ţine de vendette şi răzbunări personale, boicotându-i pe cei care vor cu adevărat să ajute! Acţiunea Fundaţiei „Ştefan Florescu” este una pur socială, în interesul oamenilor. Atunci, de ce o intervenţie în forţă, pentru a distruge o iniţiativă prin care locuitorii Sectorului 6 îşi pot găsi locuri de muncă? Răspunsul îl putem afla cu toţii din sondajele de opinie efectuate în ultima perioadă, în care actualul primar al Sectorului 6 are un ruşinos de scăzut procent, după aproape două mandate. Nu vă temeţi, domnule primar, pentru lipsa de interes manifestată faţă de nevoile celor care v-au ales, aceştia vă vor amenda prin votul lor, nu îi subestimaţi, aşa cum aţi făcut-o atunci când, cu neruşinare, aţi candidat a doua oară! Degeaba demolaţi abuziv corturi, nu puteţi „demola” însă dispreţul manifestat de cetăţeni, faţă de slabele rezultate ale dumneavoastră ca primar! Modul în care arată acum Sectorul 6 ne îndreptăţeşte pe noi, cei mulţi, să vă acordăm nota 4 la administraţie publică locală. Iar modul în care acţionaţi, ne determină să afirmăm că aţi deprins administraţie publică în frânturi, în sala de lupte şi confundaţi teritoriul Sectorului 6 cu propria dumneavoastră ogradă!

Pentru a proteja prevederile legale, dar şi drepturile noastre, ale cetăţenilor din Sectorul 6, Ştefan Florescu a depus plângerea penală împotriva Primarului Cristian Poteraş şi va întreprinde toate demersurile pentru a stopa abuzurile actualei Administraţii Locale Sector 6.

„Ştefan Florescu deranjează azi în Sectorul 6 şi Cristian Poteraş o ştie! Cunosc toate abuzurile din Primăria Sectorului 6, le-am scos şi voi continua să le scot la iveală, în strictul interes al nostru, cetăţenii  – plătitori de taxe şi impozite. Astăzi, eu, ca şi cetăţean, am fost abuzat grosolan în Sectorul 6, tot astăzi spun din nou STOP abuzurilor din Sectorul 6! Domnule „încă Primar” al Sectorului 6, amplasaţi ilegal chioşcuri pe domeniul public, panouri publicitare pe spaţiul verde, ridicaţi abuziv maşinile oamenilor! Cu asta vă ocupaţi domnule primar, la Primăria Sectorului 6. Faceţi legea străzii, a pumnului! Am fost tâlhărit la mine acasă, mi-au fost ridicate abuziv corturile. Primarul Poteraş nu este niciodată în Primăria Sectorului 6 atunci când ai nevoie de el, de fiecare dată când este căutat de petenţi. Conform protocolului încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti, avem aprobare perfect legală pentru amplasarea celor 6 corturi pe raza Sectorului 6. Sunt sigur că autorităţile competente îşi vor face datoria şi vor lua măsuri în sprijinul nostru, al locuitorilor Sectorului 6. De mai bine de 2 ani, strig, strig să oprească Poteraş abuzurile în Sectorul 6. Astăzi a încălcat încă o dată legea. Am formulat o plângere penală. De mâine, Cristian Poteraş va avea cu siguranţă un alt dosar penal, pe lângă celelalte „dobândite” în ultimii 8 ani”, a declarat Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei „DIN SUFLET, PENTRU SUFLET”.

Leave a Reply