Album In pelerinaj la manastiri si la Ostrov cu 100 de profesori, publicat de Stefan Florescu la 7/12/2011 (9 poze)


De „Ziua Educatorului” – 5 iunie, Stefan Florescu, presedintele Partidului Conservator Sector 6 si al Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, a invitat intr-o excursie 100 de profesori din acest sector, in cadrul proiectului „Religie si Traditii” derulat in campania „Din suflet, pentru suflet”.
Acestia au plecat cu autocarele din Bd. Timisoara nr. 69 si au calatorit spre localitatea Chiciu, unde au traversat Dunarea cu bacul, apoi au mers in pelerinaj la Manastirea Sf. Andrei si Manastirea Dervent, din judetul Calarasi.
Profesorii s-au rugat la icoane si au atins Crucea Miraculoasa de la Manastirea Dervent, apoi au vizitat Manastirea Sf. Andrei si Pestera Sf. Andrei, rugandu-se la moastele Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei.
Preotii manastirilor Dervent si Sf. Andrei au tinut special slujbe pentru cadrele didactice invitate de catre Stefan Florescu in acest pelerinaj.
Profesorii au mers apoi la Domeniile Ostrov, unde au servit o masa gustoasa si au vizitat cramele.
Prin aceasta excursie de credinta la manastiri si la Domeniile Ostrov, Stefan Florescu a reusit sa le ofere tuturor invitatilor o zi deosebita, plina de momente de suflet, in care fiecare secunda a fost traita de catre profesori la intensitate maxima.
Cu totii au petrecut aceasta zi minunata de relaxare dar si de credinta intr-un peisaj mirific, de un pitoresc aparte, care i-a imbiat sa se detaseze de toate grijile cotidiene, fara a lasa nicio urma de oboseala pe chipurile cadrelor didactice.

„Simt mereu nevoia sa le ofer oamenilor posibilitatea de a merge in pelerinaj, astfel, acestia au posibilitatea sa se bucure de frumusetile patriei, de traditii, sa se relaxeze si sa viziteze lacasuri sfinte, datatoare de speranta”, a declarat Stefan Florescu.

6 iunie 2011

Leave a Reply