Album Stefan Florescu a organizat Concursul de Sah pentru copiii sahisti nevazatori, publicat de Stefan Florescu la 2/27/2011 (6 poze)


Presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, Stefan Florescu, a organizat, in cadrul campaniei “Din suflet, pentru suflet”, Concursul de Sah si Simultanul, care au reunit 40 de copii si tineri nevazatori sahisti, printre care si campioni nationali.
Actiunea s-a adresat copiilor superdotati care au aceasta dizabilitate, nu vad total sau partial (80-100% lipsa perceptiei vizuale), impreuna cu instructorii si insotitorii lor.
Concursul de Sah si Simultanul au fost initiate de catre presedintele APC Sector 6 din dorinta de a arata, o data in plus, grija pe care o are fata de copiii si tinerii cu dizabilitati, cat si fata de cei talentati. Acestia sunt niste copii speciali care, desi sunt nevazatori, sunt foarte inteligenti si practica acest sport deosebit care le dezvolta capacitatile intelectuale si educationale.
La finalul concursului de sah, Stefan Florescu le-a oferit copiilor sahisti nevazatori daruri de suflet si Diplome de Excelenta pentru intreaga activitate competitionala desfasurata in acest domeniu, ca semn de apreciere a valorii acestora. Presedintele Asociatiei Municipale de Sah, Vasile Cirja, i-a acordat lui Stefan Florescu functia de Presedinte de Onoare al acestui for sahist bucurestean.
Presedintele APC Sector 6 va continua sa ii sustina pe copiii si tinerii nevazatori sahisti pentru a putea participa la diverse competitii de sah, nationale si internationale si, totodata, sa ii implice in actiunile derulate in campania „Din suflet, pentru suflet”, care se adreseaza persoanelor talentate si celor cu dizabilitati. Cu aceasta ocazie, Stefan Florescu a anuntat ca va face demersurile pe langa autoritatile competente cat si pe langa Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pentru ca sahul sa devina disciplina optionala in scoli si gradinite.

26 februarie 2011

Leave a Reply