STEFAN FLORESCU, presedintele APC Sector 6 a fost duminica, 17 octombrie, la Buzau, pentru a le face galerie tinerilor cu Sindrom Down de la Asociatia Sindrom Down Bucuresti, care au participat la Turneul de Baschet Unificat, organizat de Special Olympics Romania, la Sala Sporturilor.

Tinerii cu dizabilitati au fost impresionati de surpriza pe care STEFAN FLORESCU le-a facut-o si anume, aceea de a fi alaturi de ei la aceasta competitie importanta si totodata, de a le face galerie din tribuna.

Meciurile i-au tinut cu sufletul la gura pe fanii din galerie, insa cel mai inversunat in a-i sustine pe tinerii cu Down a fost STEFAN FLORESCU, care a suferit atunci cand uneori acestia nu reuseau sa marcheze, dar care s-a bucurat enorm cand cei pentru care venise in Buzau inscriau cosuri extraordinare.

Din cele 13 echipe prezente la aceasta competitie, cele trei echipe formate din tinerii ASDB (o echipa de fete si doua echipe de baieti) au avut cel mai mare succes.

Tinerii sustinuti de catre STEFAN FLORESCU au castigat doua medalii de aur (echipa fetelor si o echipa a baietilor) si una de argint (baieti).

Si pentru ca organizatorii turneului de baschet Special Olympics au fost impresionati de rezultatele celor trei echipe ale ASDB, dar si de galeria facuta pentru tineri de fanii din tribuna, condusi de liderul lor STEFAN FLORESCU, acestia l-au invitat pe STEFAN FLORESCU sa ii premieze pe tinerii „de aur” care au dizabilitati si sa le ofere medaliile, dar si cele trei cupe de campioni. STEFAN FLORESCU le-a mai daruit tinerilor cu Down si cate un imens urs de plus – baschetbalist.

Atat tinerii cu Down, cat si STEFAN FLORESCU au urcat pe podium si au savurat gustul dulce al victoriei, atat de mult dorite, moment din care nu a lipsit salutul unic pe care STEFAN FLORESCU si tinerii cu Down il fac oridecateori vor sa atraga atentia tuturor ca, impreuna, formeaza o echipa de aur.

STEFAN FLORESCU considera ca integrarea sociala a persoanelor cu nevoi speciale se bazeaza in primul rand pe comunicare, iar sportul si alte activitati care reusesc sa ii implice si motiveze pe acesti tineri reprezinta cele mai potrivite modalitati a comunica la acest nivel.

STEFAN FLORESCU va continua sa ii implice pe tinerii cu dizabilitati in diverse activitati, pentru a le oferi acestora sansa de a se dezvolta fizic, de a-si dovedi curajul, de a se bucura de viata, alaturi de familie si de prieteni.

Totodata, STEFAN FLORESCU se va preocupa neincetat ca acestia sa nu mai fie marginalizati de catre societate, ci acceptati de catre toti cei din jurul lor.

17 octombrie 2010

Leave a Reply