Sâmbătă, 17 martie a.c., începând cu orele 10.00, Ştefan Florescu, Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET, s-a aflat, ca în multiple alte ocazii,  alături de copiii din cadrul Asociaţiei Sindrom Down – Bucureşti, de această dată, pentru a le susţine participarea la o competiţie specială, desfăşurată în premieră, sub genericul „Gimnastica Unificată – Parcursuri Aplicative”, în incinta Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

Organizat de Clubul Copiilor Sector 6, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Direcţia pentru Sport şi Tineret Bucureşti şi Fundaţia „Special Olympics” România, evenimentul a reprezentat primul concurs de gimnastică unficată, proiect amplu ce se va derula în perioada 2012 – 2014. Scopul acestuia este de a contribui activ, în mod direct, la realizarea educaţiei incluzive prin intermediul gimnasticii, prin întreceri mixte în cadrul cărora elevii normali fac echipă cu copii cu dizabilităţi intelectuale.

„Felicit iniţiativa organizatorilor, considerând că este extrem de important să deplasăm limitele înţelegerii şi cunoaşterii, trasând drept  model educativ dorinţa tinerei generaţii de a veni în ajutorul persoanelor speciale şi de a le sprijini aspiraţia către normalitate şi integrare socială”, a declarat Ştefan Florescu.

Pe lângă încurajări, acesta le-a oferit micilor campioni medalii, diplome, mingi, dulciuri şi multe cadouri, invitându-i la un prânz de suflet la Casa Florescu, un loc în care copiii cu sindrom Down se simt ca la ei acasă, în marea familie DIN SUFLET, PENTRU SUFLET.

“Pentru mine, sunt copii normali şi lupt de 5 ani, alături de Asociaţia Sindrom Down – Bucureşti, pentru ca ei să nu fie marginalizaţi. Îmi doresc ca tot mai multi copii şi tineri cu dizabilităţi să intre în Programul de Integrare Socială al fundaţiei nostre. Noi îi încurajăm să fie activi, să se dezvolte armonios, pentru că astfel, vor putea să se integreze şi să fie acceptaţi ca parte integrantă a comunităţii”, a adăugat  Stefan Florescu.

Leave a Reply