Album Stefan Florescu „i-a dat aripi” micutei balerine Lucia Ghivercea, publicat de Stefan Florescu la 7/06/2011 (4 poze)


Exista copii valorosi, foarte talentati in diverse domenii, care se lovesc mereu de vesnica problema, aceea a lipsei banilor…
Pe acestia, orice sprijin ii poate ajuta sa faca un pas imens inainte pe drumul pe care au pornit, inca de mici, catre atingerea visurilor lor…
Stefan Florescu le-a dat aripi copiilor talentati, fara posibilitati materiale, sprijinindu-i, pentru ca ei sa reuseasca sa isi duca visele mai departe.
Ioana Lucia Ghivercea este din Craiova si face balet de la varsta de 3 ani. De atunci Lucia a abandonat si jucariile, dedicandu-se trup si suflet baletului, care reprezinta pentru ea cea mai buna modalitate de a se exprima.
Fetita de numai 11 ani este dubla campioana mondiala la balet, iar scena de la teatru e a doua ei casa, pentru ca petrece acolo ore în sir, rezultatele fiind pe masura muncii depuse.
Lucia este unul dintre acei copii deosebit de talentati care exceleaza de fiecare data cand este pe scena!
Desi familia micutei balerine Lucia s-a implicat enorm in cariera ei, parintii si bunica insotind-o oriunde ea danseaza, Lucia a fost la un pas sa renunte la aceasta pasiune. Familia balerinei nu mai poate sa o ajute asa cum o facea mai demult, pentru ca nu mai dispune de bani pentru a acoperi toate cheltuielile necesare, din ce in ce mai multe, pentru ca Lucia sa poata sa faca pregatire alaturi de coregrafi de renume, sa participe la concursuri, festivaluri, pentru cumpararea rochiilor, costumelor si a incaltamintei speciale de balet.
Un om cu suflet mare i-a sarit in ajutor micutei balerine Lucia Ghivercea, pentru ca ea sa nu renunte la aceasta pasiune si pentru ca talentul ei sa nu se piada in timp, ci dimpotriva, sa se dezvolte si sa dea roadele atat de mult dorite si de meritate de catre acest copil valoros.
Anul trecut, presedintele Fundatiei “Stefan Florescu – Din suflet, pentru suflet” a dorit sa o cunoasca pe mica balerina din Craiova, fiind impresionat atat de talentul acestei fetite, cat si de faptul ca, desi Ioana Lucia Ghivercea s-a calificat pentru participarea la Concursul International de Dans de la Paris, fetita nu putea sa ajunga sa concureze din lipsa banilor pentru cheltuielile aferente acestei participari: pregatirea coregrafiei, transportul, cazarea, costumele si multe altele…
Stefan Florescu i-a fost alaturi Luciei atat la Craiova, la spectacole, cat si la Bucuresti, unde balerina isi pregateste si alte dansuri, cu marea coregrafa Adina Cezar.
Revederea Luciei cu prietenul ei de suflet Stefan Florescu a fost atat de impresionanta, pentru ca a avut loc chiar sub ochii celei care se ocupa de coregrafia Luciei, doamna Adina Cezar. Aceasta apreciaza ca, totusi, mai exista si oameni cu suflet, care le daruiesc celor din jur speranta ca visele lor se vor implini.
In urma cu cinci zile, cand Lucia se afla la Bucuresti, fiind invitata de catre coregrafa Svetlana Zotina sa danseze la Rapsodia Romana, la spectacolul “Scolii Ruse de Balet Svetlana”, micii balerine i s-a mai indeplinit un vis, cel mai mare de pana acum, si anume a primit in dar de la Stefan Florescu, cel care o sprijina din suflet si neconditionat, doua bilete de avion spre Paris, unde fetita va merge insotita de mama ei pentru a dansa si a reprezenta Romania pe marea scena pariziana.
Stefan Florescu a asi­gurat-o pe mica balerina ca va continua sa o sustina neconditionat in toata cariera ei, care presupune pregatirea coregrafiei pentru dansuri alaturi de mari coregrafi ai Romaniei, dar si cand Lucia va participa la concursuri si festiva­luri in tara si pe marile scene ale lumii, pentru ca mica balerina sa poata vorbi lumii intregi, prin talent, despre noi toti.

22 iunie 2011

Leave a Reply