Mica balerina Ioana Lucia Ghivercea are 11 ani si este un copil din Craiova care iubeşte, munceşte şi trăieşte pentru artă si care poate vorbi lumii intregi, prin talent, despre noi toţi.
Lucia a abandonat de mult jucariile pentru a se dedica intru totul dansului, iar rezultatele nu s-au lasat asteptate… Desi este atat de mica, ea este dubla campioana mondiala la dans.
In urma cu un an, presedintele APC Sector 6, Stefan Florescu, a mers la Craiova, pentru ca a fost impresionat de faptul ca Lucia a fost la un pas sa renunte la aceasta pasiune (familia ei nemaiputand sa o sustina material), pentru a acoperi toate cheltuielile necesare, din ce in ce mai multe, pentru participarea la concursuri si festivaluri de dans, in tara si strainatate, pentru cumpararea rochiilor, costumelor si incaltamintei speciale de balet.
Avandu-l aproape pe cel care o sprijina cu tot ce are nevoie pentru continuarea visului ei, Lucia va participa la toate competitiile de dans organizate in Romania, dar si in strainatate.
Acum cateva zile, Stefan Florescu s-a intalnit cu Lucia, cu familia si coregrafii ei, la Bucuresti, pentru ca fetita a participat la concursul de dans ESDU-Romanian Open, desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor, concurs de calificare pentru finala mondiala ESDU-World Dance Masters 2011 din Porec, Croatia, care va avea loc in luna mai.
La aceasta competitie, Lucia a participat cu mai multe coregrafii, ea castigand 3 premii I, premiul pentru coregrafia cu cel mai mare punctaj, cea mai buna coregrafie din concurs dar si cel mai mare premiu al competitiei – premiul Diamond, in total câştigand 6 premii, balerina calificandu-si astfel toate coregrafiile pentru finala mondiala.
Si anul trecut Lucia a participat la acest concurs international de dans din Croatia, alaturi de mii de concurenti din toata lumea, ea obtinand doua premii I, pentru ca valoarea si talentul ei au fost recunoscute de catre profesionistii din juriu.
In acest an Lucia va trebui sa mearga si la campionatele mondiale de dans din Bulgaria, Ungaria si Franta, iar Stefan Florescu o va sustine mereu in cariera ei pe micuta balerina si o va insoti pretutindeni oriunde ea va dansa, in tara sau pe marile scene ale lumii, asigurandu-i tot suportul necesar pentru transport, cazare, costume si tot ceea ce Lucia va avea nevoie, pentru ca acesta apreciaza si incurajeaza adevaratele talente care au nevoie sa simta ca nu sunt singure, in lungul si anevoiosul drum catre culmile gloriei.

24 martie 2011

Leave a Reply