Album Fetita cu hipoacuzie din Caracal, publicat de Stefan Florescu la 11/22/2010 (3 poze)


Stefan Florescu, presedintele APC Sector 6, a mers la Caracal pentru ca a fost impresionat de Florentina Tiugan, o fata frumoasa de 16 ani, desteapta si talentata, dar care sufera de hipoacuzie, adica – nu aude!
Dupa botez, mama ei si-a dat seama ca micuta – nu aude.
Pentru ca tanara sa auda macar 80-90 % din cat auzim in mod normal, ea foloseste doua aparate auditive digitale, care valoreaza 7.600 lei.
Pentru a avea acesti bani, parintii au fost nevoiti sa se imprumute.
Din aceasta suma, Casa de Asigurari de Sanatate suporta doar 1.800 lei, adica numai un sfert din valoarea totala a aparatelor care ii aduc Florentinei auzul.
Parintii insa trebuie sa dea inapoi restul de 5.800 de lei, bani pe care i-au imprumutat pentru achizitionarea aparatelor auditive, dar acestia nu au posibilitatea sa castige o astfel de suma, poate nici in jumatate de an.
De aceea, dar si pentru faptul ca este sensibil la problemele celor din jur, Stefan Florescu va prelua toate costurile aferente acoperirii imprumutului facut de parintii Florentinei, in scopul cumpararii celor doua aparate auditive pentru aceasta.
Flori, cum ii spun prietenii, este pasionata de matematica, sah si de desen, luand mai multe premii importante la olimpiade.
Acum ea este la sectia de Arhitectura, arte ambientale si design a liceului de arta “Marin Sorescu” din Craiova.
Tanara iubeste foarte mult copiii si doreste ca atunci cand va fi mare sa devina profesoara de desen si sa le predea copiilor care au hipoacuzie, sa ii ajute tot asa cum a fost si ea ajutata, la randul ei.
Pentru familia si prietenii ei, Flori este un copil special. Si Stefan Florescu a fost cucerit de Florentina si spune despre ea ca este o fiinta cu-adevarat speciala.
Florentina a primit de la Stefan Florescu, presedintele APC Sector 6, pe langa suportul material pentru achitarea aparatelor auditive, o icoana sfintita si un ursulet de plus, pe care tanara pasionata de desen l-a si imortalizat imediat pe hartie.
Intalnirea dintre Stefan Florescu si familia Florentinei a fost una speciala, de suflet, plina de semnificatii.
Concluzia Florentinei si a familiei acesteia este ca exista Ingeri printre noi si ca, daca uneori nu ii putem vedea, macar ii putem auzi. Iar daca ne sunt date 5 minute de fericire pe Pamant, trebuie sa profitam de ele…

10 noiembrie 2010

Leave a Reply