În perioada 10 – 30 noiembrie 2011, Ştefan Florescu este invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti, în cadrul căruia participă în calitate de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Municipale de Şah.

Ştefan Florescu a răspuns PREZENT invitaţiei de a participa la acest eveniment, care a debutat, joi, 10 noiembrie a.c., la Clubul Parlamentarilor „Ion Raţiu”, declarând că se simte onorat să îi sprijine pe micuţii care practică acest sport al minţii.

Alături de Preşedintele Fundaţiei DIN SUFLET, PENTRU SUFLET, debutul evenimentului s-a bucurat de prezenţa unui invitat – surpriză: Primarul General al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. De asemenea, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a fost reprezentat de Preşedintele Valentin Samunghi.

Acesta a propus ca şahul să fie intodus ca materie de studiu în programa şcolară a claselor I – IV, iniţiativă pe care Ştefan Florescu a declarat că o va susţine, urmând să întreprindă demersuri prin care acest proiect să se materializeze.

Astfel, în perioada următoare, sub genericul „Şahul, la fel de important în dezvoltarea copiilor noştri, precum matematica şi limba română”, Fundaţia DIN SUFLET PENTRU SUFLET va demara o campanie de informare şi consultare a părinţilor, dar, şi a micuţilor care sudiază în unităţile de învăţământ primar de pe raza Sectorului 6, referitor la implementarea acestui proiect, odată cu debutul anului şcolar 2012 – 2013.

În cadrul Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti sunt înscrişi copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 8 şi 20 de ani, care, pe durata a 5 TURNEE, (A, B, C, D, E),  printr-un sistem de joc open clasic, vor „muta”, sperând în obţinerea unor trofee, precum cupe, medalii şi diplome personalizate.

Ştefan Florescu îi încurajează pe toţi cei înscrişi în concurs şi îi felicită, pentru că au ales să-şi cultive gândirea logică şi în perspectivă.

 

Leave a Reply