Candidatul independent la Primăria Sectorului 6, Ştefan Florescu, a fost invitatul special al unei mese rotunde, organizată joi, 31 mai 2012, de Asociaţia „DEMNITATE PENTRU COMUNITATE”, în numele comitetului de iniţiativă a coaliţiei SARA.


Coaliţia SARA este formată din asociaţii legal constituite şi persoane fizice, care s-au confruntat cu problema parcărilor insuficiente şi a ridicărilor auto pe raza Sectorului 6 şi care s-au decis să spună: „STOP ABUZURILOR ÎN RIDICĂRILE AUTO”
Asociaţia „DEMNITATE PENTRU COMUNITATE” a solicitat prezenţa la dezbatere a lui Ştefan Florescu, în măsura în care, acesta, este singurul care le-a întins o mână de ajutor, demarând la nivelul Sectorului 6, încă din luna august 2011, Campania „STOP ABUZURILOR! STOP RIDICĂRILOR AUTO!”, în cadrul căreia, s-au strâns semnături împotriva hingherilor de maşini din Sectorul 6.
În cadrul discuţiilor purtate, s-au abordat teme precum modificarea, în beneficiul comunităţii locale, a regimului blocării roţilor/ridicării, transportului şi depozitării maşinilor paracte neregulamentar pe raza Sectorului 6, cât şi amendarea actelor normative care reglementează în prezent desfăşurarea acestui tip de activităţi.
La rândul său, Ştefan Florescu a declarat: “Începând cu 10 iunie 2012, în calitate de Primar al Sectorului 6, voi solicita nou-alesului Consiliu Local, să mă împuternicească pentru a denunţa unilateral contractul în vigoare în prezent, încheiat între Primărie şi firma de ridicări. Aşadar, propun ca, pentru o perioadă de 2 ani, să suspendăm ridicarea auto, până la rezolvarea problemei deficitului de locuri de parcare! Astfel, voi trece la amenajarea a peste 30.000 de locuri de parcare de reşedinţă. În paralel, susţin continuarea programului de amenajare a parcajelor de pe marile bulevarde, cât şi o altă soluţie viabilă, respectiv, construirea de parcaje supraterane, care să rezolve problema parcării în zonele aglomerate de pe marile bulevarde. Ulterior, vom întreprinde demersuri pentru ca, prin logistica proprie, Primăria Sectorului 6 să se ocupe direct şi în regim propriu, de ridicarea autoturismelor, însă doar a celor parcate neregulamentar, care blochează intersecţiile sau accesul în instituţiile de interes public, iar sumele provenind din ridicare vor intra la Bugetul Local al Sectorului 6!Toate acestea sunt propuneri ale mele, care nu vor căpăta statutul unor decizii administrative decât în urma consultării locuitorilor Sectorului 6, în cadrul unor dezbateri pe care le voi organiza pe această temă”.

Leave a Reply