Album Ziua Muzicilor Militare, publicat de Stefan Florescu la 7/05/2011 (6 poze)


Stefan Florescu, Presedintele Partidului Conservator Sector 6 si al Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, a fost vineri, 1 iulie a.c., de „Ziua Muzicilor Militare”, alaturi de generali ai Armatei Romane si de alte cadre militare active, in rezerva si in retragere, la celebrarea a 180 de ani de existenta a muzicii, cantate de fanfara.
Invitat de onoare la acest eveniment, Stefan Florescu a participat, alaturi de ofiteri si subofiteri, la ceremonia de Intonare a Imnului de Stat, la oficierea serviciului religios, apoi a admirat din tribuna momentul de defilare a formatiilor muzicilor militare romanesti.
La acest spectacol care a avut loc la Scoala Militara de Muzica din sectorul 6, cei prezenti au urmarit exercitii demonstrative de manuiri de arma, ceremonialul depunerii juramântului militar si un exercitiu cu armamentul din dotare, momente realizate de Asociatia Traditia Militara, membra a Uniunii Europene a Asociatiilor Istorico – Militare, un show al Academiei Navale Mircea cel Batrân – Constanta si un program de cantece si marsuri ostasesti, sustinut de Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul.
La marcarea a 180 de ani de la infiintarea muzicii reprezentative a Armatei Romane, alaturi de Stefan Florescu, a participat si Regele Naiului – Maestrul Gheorghe Zamfir, care a tinut sa il felicite pe Presedintele PC Sector 6 si al APC Sector 6, pentru sprijinul pe care il acorda constant cadrelor militare, pensionarilor, copiilor talentati, celor cu dizabilitati, dar si altor categorii sociale defavorizate.

“Muzica militara este una de veche traditie in tara noastra si constituie o adevarata „forta de imagine” a României si a Armatei sale, în viata muzicala nationala si internationala. Noi avem datoria de a promova in continuare valorile muzicale nationale. Am un respect deosebit pentru acesti slujitori ai patriei, marea familie a cadrelor militare reprezentand unul dintre elementele de patrimoniu ale societatii. Ei sunt un adevarat exemplu de patriotism, de profesionalism si de implicare in viata comunitatii, pentru generatiile care le-au urmat”, a declarat Stefan Florescu.
Ofiterii si subofiterii in rezerva si in retragere se bucura de sustinerea pe care Stefan Florescu le-o ofera permanent, in cadrul campaniei „Din suflet, pentru suflet”, acestia mergand lunar in pelerinaj la manastiri si beneficiind gratuit de bilete la spectacole de teatru si film.

1 iulie 2011

Leave a Reply